Altijd op de hoogte met nieuws
van Excent Tandtechniek
Excent individuele CAD/CAM lepels- en beetplaten

Excent individuele CAD/CAM-lepels en -beetplaten

De tandtechnische ontwikkelingen gaan razendsnel! Daarom brengen wij u graag op de hoogte van de laatste innovatieve ontwikkeling binnen Excent Tandtechniek:
 
de individuele CAD/CAM-lepel en -beetplaat,
ontwikkeld met 3D-printtechniek.

In de eerste helft van 2014 hebben wij aan een pilot gewerkt met individuele lepels en beetplaten, vervaardigd op basis van 3D-printtechniek.  We hebben dit toegepast op alle voorkomende casussen, dus bij zowel gemutileerde als edentate patiënten. Ook voor kroon- en brugwerk, en implantologie hebben we deze techniek ingezet. De voordelen van geprinte lepels en beetplaten:

- enorme nauwkeurigheid,
- excellente passing,
- meer rigide dan de conventionele
- de Excent individuele CAD/CAM lepel wordt vervaardigd van thermoplastisch materiaal.
  Dit creëert de mogelijkheid om eventuele aanpassing, d.m.v. verwarming, simpel uit te voeren. 


De pilot is inmiddels succesvol afgerond. In het vierde kwartaal van 2014 gaan wij de productie van de individuele CAD/CAM-lepels en -beetplaten opschalen en krijgen de Excent Tandtechnische Laboratoria in de regio een 3D-printer tot hun beschikking.

Het aanleveren van de voorlopige afdrukken blijft voor u als behandelaar precies hetzelfde.
Het Excent-laboratorium scant uw afdruk, maakt daar een eerste digitaal bestand van en creëert een virtueel model. Onze tandtechnici ontwerpen op basis hiervan, uw specifieke wensen daarbij in acht nemend, de individuele lepel of beetplaat. Vervolgens wordt een STL-file aangemaakt, deze wordt naar de printer gestuurd en de productie kan gestart worden. Aansluitend zal de tandtechnicus nog de benodigde “supports” verwijderen en is de lepel, na de OQC (Outgoing Quality Control), klaar voor plaatsing.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat onze individuele CAD/CAM-lepels en -beetplaten substantieel bijdragen aan een beter en meer voorspelbaar eindresultaat.
 
Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neemt u dan gerust contact op met uw Excent Tandtechnisch Laboratorium.

Meer informatie over onze producten of services?