Welkom
Bij Excent Tandtechniek
Van verleden tot heden

Excent Tandtechniek

Van verleden tot heden

De geschiedenis van Excent Tandtechniek gaat verder terug dan de meesten denken. De eerste tandtechnische laboratoria die de basis vormden voor Excent Tandtechniek, waaronder het Amsterdams Tandtechnisch Laboratorium (ATL), Fraba Dental, het Fries Tandtechnisch Laboratorium en Hoeve Tandtechniek, zijn medio 1910-1920 opgericht.

Daarbij stonden contact met de klant en tandtechnische innovaties in de verschillende laboratoria altijd centraal. Deze twee pijlers hebben in de 20e eeuw geleid tot zeer succesvolle regionale laboratoria. Ze vormden (én vormen) het fundament van Excent Tandtechniek. Excent Tandtechniek als zodanig is opgericht in oktober 2005 door ATL Holding (Wiboud van Limburgh), Fraba Dental (Edwin Backes) en een private equity-partij. In augustus 2006 is er een vierde aandeelhouder toegetreden, Hoeve Tandtechniek (Hidde Hoeve). Sindsdien heeft Excent Tandtechniek diverse (middel)grote tandtechnische laboratoria overgenomen, tot een huidig aantal van 28. Door een buy & build-strategie is Excent Tandtechniek zo in korte tijd uitgegroeid tot tandtechnisch marktleider in de Benelux.

Na een management buy-out in 2014 zijn alle aandelen teruggekomen in handen van de directie. Hierdoor is Excent Tandtechniek nu weer een onafhankelijk bedrijf met passie, visie en een missie!